Tervetuloa hakemaan hyvän hengityksen ja samalla hyvän unen opit Hoitava Hengitys Unikurssille!

Ilmoittaudu pian mukaan seuraavalle14.3 pidettävälle kurssille!

Tiesitkö, että unihäiriöiden taustalla ovat useimmiten hengityksen häiriöt?

Tämä on helppo ymmärtää, kun mietitään esim. kuorsausta ja uniapneaa. Näissä molemmissa unenlaatu kärsii raskaan hengityksen synnyttämän äänen, tai hengityksen pysähtymisen johdosta.

Myös piilevämmät hengityksen häiriöt heikentävät unenlaatua aiheuttaen mm. nukahtamisen vaikeutta, levotonta unta, painajaisia, lihaskramppeja, suonenvetoja sekä ylimääräisiä vessassa käyntejä.

Näiden uniongelmien alkusyitä päästään korjaamaan korjaamalla hengitystä.

Yksi yleisimmistä ja ensimmäisistä hyödyistä, mitä kurssilaiset ovat saavuttaneet jo pienten hengitystavan muutosten avulla, on unenlaadun paraneminen. Kurssilaiset ovat kertoneet kuorsauksen hiljentyneen, hengityskatkosten vähentyneen, hampaiden narskuttelun sekä yöllisten vessareissujen vähentyneen.

Hoitava Hengitys HB ® perustuu tutkittuun ja maailmalla tunnettuun Buteyko-menetelmään, jolla hoidetaan mm. astman, kroonisen tukkoisuuden, kuorsauksen, uniapnean sekä paniikkihäiriön ja stressin oireita. Menetelmän tavoitteena on normalisoida liikahengittämistä sekä muita hengityksen häiriöitä. Hengityksen normalisoiminen tapahtuu hengitystapaa korjaamalla sekä säännöllisten hengitysharjoitusten avulla.

Hoitava Hengitys Unikurssi koostuu luennosta sekä hengitysharjoituksista.

Tässä erään uniongelmista kärsineen kurssilaisen viesti vuosi Hoitava Hengitys -kurssille osallistumisen jälkeen:

”Lapsena vaivannut yliherkkyys ja nenän tukkoisuus aiheutti estyneen nenähengityksen. Vanhemmiten allergisen nuhan helpotuttua yleistyivät ylähengitystieinfektiot, joita oli useita vuodessa. Lisäksi todettiin uniapnea johon hoidoksi tuli CPAP -laite. Diagnoosi asetti vaaravyöhykkeeseen myös C-ajokorttiluokkani. Nukkumista häiritsevä uniapnea-laite sai minut miettimään mitä muuta olisi tehtävissä.

Onnekseni löysinkin Hoitava Hengitys -kurssin, jolle ilmoittauduin.

Nyt reilun vuoden jälkeen minulle C-ajokorttiluokan takia tehdyn vireystilatutkimuksen jälkeen pääsin uniapnea-laitteesta eroon ja sain pitää ajokorttini!

 Mielenkiintoista asiassa on se, että koko tänä aikana, jonka olen nukkunut ilman laitetta suu teipattuna, en ole herännyt yhteenkään hengityskatkokseen ja flunssakierre on katkennut.”

Kurssipaikka ja -aika

Innen Oy, Pikkukorventie 9, 37150 Nokia.

14 maaliskuuta, klo 18 – 20.30.

Ilmoittautumiset

Ilmoittaudu 8 maaliskuuta mennessä.

Puh. 0400 246046

Email: innen@innen.fi

Osallistumismaksu

52,00€ (sis. alv. 24 %). Maksuohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä.