Tulityökortti

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä tulityökortti edellytetään kaikilta tilapäisellä tulityöpaikalla tulitöitä tekeviltä sekä tulityöluvan myöntäjiltä. Tulityövartijoille suositellaan voimassa olevaa tulityökorttia.

Koulutus uusitaan viiden vuoden välein ja kortti toimii todistuksena hyväksytysti käydystä koulutuksesta. Kouluttajana toimii aina Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön valtuuttama kurssinjohtaja.

TULITYÖKORTTI-KOULUTUS JOKA VIIKKO TAMPEREELLA

Avoimet Tulityökorttikoulutukset joka viikko Tampereella

Lisätietoa suoraan kouluttajalta 040 721 0551

Tulityökortti- täydennyskoulutus

Mikäli sinulla on tulityökortti voimassa, voit uusia kortin täydennyskoulutuksena. Koulutus on jaettu verkkokoulutukseen ja lähikoulutukseen. Lähiopetuksen kesto on 4 tuntia.
Näin pääset suorittamaan täydennyskoulutuksen;

1. Valitse sopiva lähikoulutuspäivä koulutuskalenteristamme. Täytä ja lähetä ilmoittautumislomake.

2. Saat viimeistään seuraavana arkipäivänä sähköpostiisi viestin meiltä johon pitää vasta (kysymme mm. tulityökortin numeroa ja voimassaolo aikaa). Tämän jälkeen saat meiltä linkin jonka kautta pääset suorittamaan Spek tuottaman verkkokoulutusosion.
Mikäli et saa sähköpostia soita 0400 246 046. 

3. Suorita verkkokoulutusosio sinulle sopivana ajankohtana

4. Verkkokoulutuksen suorittamisesta tulee tieto kouluttajalle. Suorittamisen jälkeen voit osallistua lähijaksolle johon olet ilmoittautunut. 

 

Tulityö- ja Työturvallisuuskortin kertauskoulutus

Järjestämme kertauskoulutuspäiviä, joissa on mahdollista päivittää sekä Työturvallisuus- että Tulityökortti. Lisätietoa tästä: Täydennyskoulutuspäivä

Koulutus vain teille?

Tulityökortti-koulutus on mahdollista järjestää tilauskoulutuksena ja jo 8 henkilön ryhmälle se on kustannuksiltaankin kannattava vaihtoehto.  

Tulityökoulutus

Avoimet tulityökorttikoulutukset joka viikko 31.1.2024 alkaen Wigrenin lounasravintola Pata2:n yhteydessä olevassa koulutustilassa. Osoitteessa Patamäenkatu 2 TamperePihassa runsaasti ilmaista pysäköintitilaa.

Koulutuspäivän aiheet

Tulityöt turvallisesti

Vastuut ja velvollisuudet

Tulityöriskit ja turvatoimet eri toimintaympäristössä

Suojausharjoitus

Toiminta onnettomuustilanteessa

Alkusammutusharjoitus

Tentti

Hinta

Tulityökortti 132 € / osallistuja (+ alv.)

Tulityökortti täydennyskoulutus 109€/osallistuja (+alv)

Sisältää

  • Koulutuksen
  • Alkusammutus- ja suojausharjoitukset
  • Kortin
  • Materiaalin
  • Tarjoilut

Tulityöt ovat erityistä vaaraa aiheuttavia töitä, joita säätelevät monet lait, säädökset ja määräykset. Tulitöitä ohjaava lainsäädäntö edellyttää suunnitelmallisuutta, onnettomuuksien ennaltaehkäisyä ja onnettomuuksiin varautumista henkilöiden, ympäristöjen ja omaisuuden turvaamiseksi.

Tulitöitä ovat mm. kipinöintiä aiheuttava kaasu- ja kaarihitsaus, poltto- ja kaarileikkaus, laikkaleikkaus ja metallien hionta. Tulitöiksi luetaan myös työt, joissa käytetään kaasupoltinta, muuta avoliekkiä, kuumailmapuhallinta tai muuta näihin verrattavaa voimakasta lämpösäteilyä tuottavaa työvälinettä.